Følg oss på Facebook
Vis fullskjerm
Mer informasjon
Følg oss på Facebook

Den 53 år gamle landslagsveteranen går Prologen i Ski Classics på søndag 26. november, som en del av langløpssatsingen Team ParkettPartner.

Hilde Gjermundshaug Pedersen, som har OL-medaljer, VM-medaljer og sju individuelle NM-gull på CVen, fant fram sirkushesten i seg og luktet sagmugg da hun ble spurt om hun ville gå Ski Classics Prologen i Sveits for det Lillehammerbaserte turrennlaget som sponses av hennes arbeidsgiver ParkettPartner.
Det er drøyt en måned siden hun fikk henvendelsen fra lagets sportslige leder, og hun trengte ikke lang betenkningstid. Siden da har hun jobbet systematisk mot rennet, som er første konkurranse av langløpsseriens totalt 11 renn.

Selv om Gjermundshaug Pedersen kaller seg mosjonist og ikke har gått et skirenn på tre år, gleder hun seg til oppgaven.
– Jeg gjør dette først og fremst for å redde Team ParkettPartner ut av en krise slik at de får stilt lag i prologen og kan få med seg noen verdifulle poeng fra det. Men jeg håper at jeg skal komme i mål uten å drite meg altfor mye ut, sier Gjermundshaug Pedersen.

God grunnform
Gjermundshaug Pedersen la opp verdenscupsatsingen for flere år siden, har blitt bestemor og jobber på kontor i 80 prosents stilling hos ParkettPartner AS. Men treningen er fortsatt en viktig del av hverdagen, og konkurranseinstinktet slo inn umiddelbart etter at hun hadde bestemt seg.
– Da jeg ble spurt og bestemte meg for å gi det en sjanse, var det fort gjort å finne igjen konkurransebobla. Jeg virkelig gleder meg til å dra ut og gå skirenn. Jeg kjenner at det er godt å ha et mål å trene mot, sier Gjermundshaug Pedersen.

Flyter på rutinen
Den tidligere verdenscupløperen vet godt hva som skal til for å komme i form.
– Jeg vet hva som skal til for å heve nivået, og jeg har gjort en innsats for det. Men det er begrenset hvor mye du kan få til på en måned, sier Gjermundshaug Pedersen.
Hun antyder at hun trener mellom 10 og 12 timer trening i uka, inkludert på to hardøkter og to styrkeøkter og resten rolig langkjøring.
– Jeg vet at det er 11 kilometer langt og relativt flatt med mye staking. Men det blir spennende å se hvor harde de bakkene som er og om jeg klarer å stake hele veien. Derfor fokuserer jeg mye på staking nå inn mot rennet. Det ville jo være en nedtur om jeg må gå med festesmøring, sier hun.

Viktig for laget
Rune Raabe Sørum, som er daglig leder i ParkettPartner AS, er stolt over å ha Gjermundshaug Pedersen med på laget.
– Det er veldig moro at Hilde tok utfordringen på bare én måneds varsel. Det er knapp tid til forberedelser, men hun er et konkurransemenneske og jeg vet at hun kommer til å gå alt det hun kan, sier han.

Fakta
Navn: Hilde Gjermundshaug Pedersen
Født: 8. november 1964
Klubb: Nybygda IL, Ringsaker
Yrke: Kontormedarbeider, ParkettPartner
Team: Team ParkettPartner

Meritter
Langrenn: OL-sølv stafett 2002. OL-bronse på 10 km i 2006, den eldste kvinnelige medaljevinner i vinter-OL gjennom tidene. Verdensmester i stafett og sprintstafett i 2005. VM-bronse på 10 km og i sprint i 2003. I stafett også OL-sølv i 2002 og VM-sølv i 2001 og 2003. Vant et verdenscuprenn i Estland i 2006 (10 km klassisk).

NM: I alt 7 individuelle gull – på 10 km (3), 15 km (1), jaktstart (1) og 15 km skiatlon (2) i perioden 2001–08. NM-gull i stafett i 2006 sammen med sine tvillingdøtre Eli og Ida.
To kongepokaler.

Langløp: Vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet i 2006, 2008 og 2009 og i italienske Marcialonga i 2007 og 2009.

Skiorientering: Vant verdenscupen sammenlagt sesongen 1996/1997. 5 VM-medaljer. 9 individuelle NM

Tildelt Egebergs ærespris 2002.

Gjermundshaug Pedersen tok som ung gull i stafett og sølv på 10 km i junior-VM 1984 og ble tatt opp på seniorlandslaget, men begynte så med skiorientering. Gjorde comeback i langrennseliten sesongen 1998/1999.

(Kilde: Store norske leksikon: https://snl.no/Hilde_Gjermundshaug_Pedersen , Wikipedia)

ParkettPartner AS
  • Tlf.: +47 62 35 10 00 - Fax: +47 62 35 10 01
  • mail@parkettpartner.no
  • ParkettPartner AS
    Strandvn. 16
    Postboks 48
    N-2381 Brumunddal