Kategorier
Vedlikehold & tips

Forskjellen på lakkert og oljet gulv

Det er vanskelig å vite hva man skal velge av lakkert eller oljebehandlet gulv, men vi gir deg gjerne noen tips.

Interiørdesign endrer seg hele tiden og nordmenn pusser opp boligene sine jevnlig. Gulvprodusentene holder følge med utviklingen og lanserer stadig nye overflaterbehandlinger og utseender. Man kan velge i alt fra lyse og glatte flater til mørke og teksturerte flater. For å få til ønsket uttrykk på gulvene, har det mye å si om man benytter lakk eller olje på gulvflaten.

Vi får ofte spørsmål fra kunder om hvilke overflatebehandling man bør velge på parketten og mange vegrer seg for å velge oljet gulv p.g.a. vedlikehold som kreves. Men det er ingen grunn til å la seg skremme, for det finnes enkle produkter på markedet som gjør vedlikeholdet lekende lett.

Lakkerte gulv

  • Høyverdig akrylharpiks herdet under UV-lys danner et beskyttende lakksjikt på trevirket og gjør parkettoverflaten slitesterk og flekkbestandig.
  • Lakkert gulv er for de som er på jakt etter et lettstelt og slitesterkt parkettgulv.

Hardvoksoljet gulv

  • Hardvoksoljen som inneholder karnaubavoks er den hardeste av alle naturlig forekommende vokser. Den danner et effektivt beskyttende film med matt, naturtro glans på gulvoverflaten. Solsikke- og tistelolje absorberes av parkettgulvets øvre lag, impregnerer trevirket og forsterker samtidig estetikken til de naturlige årringene.
  • Hardvoksolje er for de som søker etter det beste kompromisset mellom et naturlig utseende og lite vedlikehold.
  • Fuktrengjør med såpe for oljebehandlet gulv. Pleies med vedlikeholdsolje etter behov. Anbefalt intervall hvert 3.-5. år.

Naturoljet gulv

  • Naturoljen NaturaLin er basert på naturlige råstoffer som linolje og mineralske bestanddeler. Den trenger dypt inn i treporene og beskytter parketten mot tilsmussing og uttørking. I motsetning til andre pleiemetoder lukkes ikke treporene ved bruk av naturolje. Trevirket kan fortsatt puste og beholder sin naturlige utseende og overflatefølelse.
  • Naturoljet gulv er for de som er på jakt etter et særdeles uttrykksfullt og naturlig parkettgulv.
  • Fuktrengjør med såpe for oljebehandlet gulv. Ved stor belastning friskes overflaten opp fra tid til annen med vedlikeholdsolje.