Kategorier
Vedlikehold & tips

Tregulv og gulvvarme

Gulvvarme kan fungere fint sammen med både massivtre og parkett. En viktig forutsetning er at temperaturen ikke blir for høy, og at varmen fordeles jevnt over hele gulvet.

Stadig flere velger å installere gulvvarme ved rehabilitering og nybygg. Sammen med de vanligste gulvmaterialet vi har – parkett – vil gulvvarme fungere helt fint, under forutsetning av at temperaturen ikke blir for høy, at den er jevn over hele flaten, og at fuktsperre installeres.

Temperaturen på gulvets overflate får aldri overskride 27 grader. Dette gjelder også under tepper og møbler. Makstemperaturen gjelder faktisk for alle gulvtyper – tregulv, parkett, laminat, vinyl og fliser.

Også ved massive tregulv vil undervarme være mulig, men det kan by på tekniske utfordringer og det er viktig å rådføre seg godt i forkant. Her finnes det visse begrensninger på type massive tregulv.

For høy varme over lang tid kan i verste fall permanent skade gulvmaterialet. Ved temperaturer over 27 grader kan vi ikke garantere at parketten holder seg innenfor akseptable toleranser for sprekker, konkavitet og lamellslipp. Vedvarende for høy temperatur kan føre til at tregulvet tørkes ut og vil få varige skader.